Інжир Фіолетовий
- правильний підбір сорту (підходять тільки самоплідні 2-х, 3-х урожайні);
- формування крони у вигляді куща або пальмети;
- сонячне, просторе місце;
- простора посуд, багата гумусом земляна суміш, мульчування;
- рясний полив влітку і помірний в осінньо-зимовий період;
- своєчасні підживлення під час вегетації (щодекадно) і перевалки в більш просторий посуд щорічно навесні;
- періодичне купання крони (під теплим душем) з метою видалення пилу з листових пластинок;
- забезпечення нормального температурного режиму сезонно: влітку — кімнатна (18—30 градусів), взимку, якщо є можливість, — краще утримувати інжир, як рослина, що потребує зимового спокою, протягом 70-ти днів (з грудня по лютий) в прохолодному місці з температурою від +1 до +7 градусів (підійдуть для цієї мети: погріб, сіни, утеплений балкон, лоджія, холодна теплиця);
- щоденний огляд і своєчасне застосування отрутохімікатів з метою виявлення шкідників та хвороб і боротьби з ними;
- проводити регулювання врожаю (перші три роки): на 2-х річку — 1-3шт; на 3-х річку — 3-5 плодів. Зайві плоди необхідно видалити, а «ті місця» посипати деревною золою або попелом;
- своєчасно проводити пинцировку (прищипування) пагонів після 3-4 листків;
- вчасно перед вегетацією робити обрізку дорослої рослини (всі зрізи обов'язково обробити садовим варом);