Інжир Турецький білий (White Turkey) Кімнатний
Турецький білий – кращий сорт столового призначення
Сорт Турецький білий. Є одним з кращих серед столових сортів раннього терміну дозрівання. Відноситься до самоплідних, плодоносить 2 рази за сезон. Особливістю його вважається те, що при першому врожаї плоди досягають дуже великого розміру − до 180г. Дерева дають багатий урожай.
Рослина цілком витримує температуру в межах від 0 до -15 С. Тому інжир Турецький білий можна назвати морозостійким. Плоди мають грушовидну форму, шкірка сіро – зеленого кольору, м'якоть червона, соковита, солодка, з легкою кислинкою. За смаковими якостями він вважається найкращим.
Чи відомо вам, що серед всіх сухофруктів перше місце за вмістом клітковини належить інжиру? Тому його рекомендують до вживання для нормалізації роботи шлунково-кишкового тракту. Крім того, цей унікальний фрукт містить багато калію, ніж корисний для сердечників. А багатий ферментний склад дозволяє нормалізувати роботу печінки, шлунка і нирок. За змістом заліза і кальцію дивовижний інжир також значно перевершує інші фрукти і рекомендується для харчування при залізодефіцитній анемії і хворим в період одужання після операцій і травм.