Помаранча Чинотто (Citrus Myrtifolia Chinotto) Кімнатний
- Помірянець Чіното (Citrus Myrtifolia Chinotto) до 20 см. Кімнатний 44276 ₴Немає в наявності Оптом і в роздріб
- Помірянець Чіното (Citrus Myrtifolia Chinotto) 20-25 см. Кімнатний 44345 ₴Немає в наявності Оптом і в роздріб
Помаранча Чинотто (Citrus Myrtifolia Chinotto)
Помаранча або Citrus aurantium являє собою вічнозелене рослина, яка відповідно з наукової класифікації віднесено до великого роду Цитрусових. Крім офіційно закріпленого за рослиною наукового назва помаранча має ряд інших назв, наприклад чинотто, а крім того бигарадия і гіркий апельсин. Помаранча - це невелике за розміром дерево.
Листя рослини за своїм зовнішнім виглядом нагадують листя мандарина, апельсина або лимона. В хімічному складі листя помаранчі міститься велика кількість ефірної олії. Цвіте помаранча великими і дуже запашними суцвіттями. Плоди помаранчі (чинотто) з'являються вже на третій день після того як рослина відцвітає. Темно-зелена зав'язь плодів помаранчі (чинотто) з часом дозрівання починає змінювати свій колір на більш звичний помаранчевий або цитрусовий відтінок.
В дикій природі цвіте помаранча в травні, а вже в листопаді можна збирати плоди помаранчі. Батьківщиною рослини дослідники називають регіон Південно-Східної Азії. В даний час помаранча культивується в країнах Вест-Індії, а також на Кавказі і Парагваї. Варто зазначити, що існують невеликі за розміром декоративні рослини помаранчі, які з успіхом вирощують в домашніх умовах чи спеціалізованих оранжереях.
Плоди помаранчі приносять неоціненну користь людського організму завдяки унікальному вітамінно-мінеральному складу фрукта. Ряд наукових досліджень показали, що плоди помаранчі збагачені такими корисними для людського організму органічні кислоти, як яблучна, саліцилова, цитринова і галова. Крім того, в хімічному складі плодів помаранчі міститься глікозиди або так звані речовини, що володіють Р-вітамінною активністю.
Ці унікальні природні сполуки були відкриті в 1936 році. Як виявилося, ці речовини допомагають зменшити ламкість кровоносних капілярів людського організму. У їжу вживають плоди помаранчі в свіжому і переробленому вигляді. З листя, суцвіть, а також цедри помаранчі отримують найцінніше ефірне масло. Цедру деяких видів плодів помаранчі використовують в якості лікарського засобу.
Настоянки з цедри помаранчі допомагають підвищити апетит, а також надають загальнозміцнюючу дію на весь людський організм у цілому. Ефірне масло помаранчі застосовують в кулінарії для виготовлення солодощів, а крім того напоїв. Широке поширення в ахиатской кулінарії отримали різноманітні настоянки, виготовлені з суцвіть помаранчі (чинотто).
Примітно те, що ефірне масло, отримане шляхом переробки свіжих листя, стебел або суцвіть рослини нагадує за своїм зовнішнім виглядом, смаковими і ароматичними властивостями масло лимона. Однак, властивості ефірного масла помаранчі схожі з відмінними здібностями і характеристиками масла, отриманого з цедри апельсина.