Клементін Кімнатний плодовий
- Топ продаж
- Топ продаж
- Топ продаж
- Клементин "Корсика 2" (C. clementina "Corsica 2") до 20 см. Кімнатний Т-68 E276 ₴В наявності Оптом і в роздріб
- Клементин "Корсика 2" (C. clementina "Corsica 2") 20-25 см. Кімнатний Т-68 E345 ₴В наявності Оптом і в роздріб
- Клементин "Корсика 2" (C. clementina "Corsica 2") 25-30 см. Кімнатний Т-68 E414 ₴В наявності Оптом і в роздріб
Відмінності клементина від мандарина
Мандарин і клементін схожі за зовнішнім виглядом і смаковими якостями. Причина подібності в тому, що другий є гібридом першого. Різниця між мандарином і клементином видно при детальному вивченні походження, зовнішнього вигляду, смакових якостей, складу.
Відмінності мандарина від клементина
Походження цитрусових
У рослин різна країна походження. Батьківщина мандарина розташована на території Індії. Його вирощували там кілька тисячоліть. Потім рослина потрапила в Китай. Його міг собі дозволити тільки імператор. Через 2 століття цитрус залишався під забороною для громадськості. Його могли вживати в їжу лише чиновники вищого рангу.
В середніх століттях помаранча став загальнодоступним. Європа спробувала його в XVI столітті. Рослина прижилася у греків, італійців, іспанців, турків, грузинів. Далі з Китаю воно поширилося на острови Японії. З Туреччини ー в Марокко.
Клементін є новим цитрусовим. Він має й інші назви — апельсин навель, італійський мандарин. Його батьківщиною вважають Алжир. Вивів цитрус священик і селекціонер Климент Родьє, на ім'я якого назвали рослину. Країни Середземномор'я: Алжир, Марокко, Італія, Іспанія — займаються вирощуванням цього цитруса.
Опис плодів
Клементини і мандарини часто плутають за зовнішнім виглядом. Визначити приналежність до одного з двох видів можна, просто взявши цитрус в долоню. Більш м'який — мандарин.
Відрізняють цитрусові за такими ознаками:
- за формою;
- структурі кірки;
- кольором.
Мандарини
Фрукти відрізняються великою кількістю кісточок. Діаметр цитруса досягає 5-5,5 см. Для нього характерна сплюснутость. Ширина цитруса більше, ніж висота.
Шкірка тонка, жовта. Простір між шкіркою і м'якоттю заповнено невагомим губчастим речовиною. З-за такого прошарку шкірка легко віддільне. На ній розташовані великі прозорі кулясті залози. Вони заповнені ефірним маслом.
М'якоть жовто-оранжевого кольору, захована в сокові мішечки. Кількість часточок — від 10 до 12. Кожна має 1-2 насінням.
Різниця між цитрусовими помітна за запахом плодів. На відміну від клементина, його батько має характерний аромат, що виділяє його серед інших представників роду.
Справжній мандарин дізнаються за смаком. Він кисло-солодкий.
Клементини
Перше, на що звертають увагу при покупці клементина, ー наявність декількох щільних листочків на черешку фрукта. Вони необхідні не тільки для залучення покупців до естетичного вигляду продукту. Листки псуються першими — вони є показником свіжості товару, збільшують термін його зберігання
Форма плоду округла, схожа на маленький апельсин. Її не відрізняє приплюснутості зверху, як у його східного батька.
Кірка насичена, червоно-оранжевого кольору, щільно прилягає до внутрішньої частини. Апельсин навель визначають за відсутності губчастої прошарку. З-за цього його складніше чистити, ніж клементін. Особливістю цього помаранчі є приємний солодкий присмак без кислинки.
Корисні властивості цитрусових
Корисні цитрусові
Обидва цитруса мають багатий склад необхідних для організму речовин:
- цукор;
- органічні кислоти;
- вітаміни З, Е, Р;
- пектинові речовини;
- мінеральні солі;
- макро - і мікроелементи;
- фітонциди;
- ефірні масла.
Аскорбінова кислота, що міститься в клементинах або мандаринах, не руйнується протягом усього періоду зберігання. Свіжий вигляд зберігається до 30 днів у домашніх умовах при розміщенні в холодильнику не в целофановому пакеті.
Калорійність не перевищує 47 ккал/100 г у клементина, 35 ккал/100 р. ー у мандарина. Фрукти використовують при дієтичному харчуванні. Цитрусові рекомендують вживати при різних захворюваннях.
Клементін
Фрукт полегшує симптоми захворювань шлунково-кишкового тракту: гастродуоденіту, холециститу. Знімає гострі болі при виразках, застійних, гнильних процесах у кишечнику.
Він корисний при застуді, т. к. зміцнює імунітет. Свіжовичавлений сік з клементина пробуджує бажання поїсти, тому його використовують при розладах апетиту.
Мандарин
Цитрус багатий унікальним речовиною нобилетином. Воно не дозволяє затримуватися в печінці холестерину, що знижує ризик розвитку атеросклерозу, інфаркту, інсульту.
Відбувається процес стимуляції генів, які відповідають за покращення обміну речовин в організмі.
Особливість цитруса полягає в нормалізації рівня інсуліну. Це допомагає запобігти цукровий діабет. Хворим 2 типом дозволено їсти померанцы у великій кількості.
Сік з м'якоті свіжого фрукта використовують як протигрибковий засіб. Його приймають всередину або наносять на уражену шкіру.
Фолиевая кислота помогает при гинекологических отклонениях: нарушениях менструального цикла, поликистозе яичников, молочнице. Магний повышает уровень стрессоустойчивости.
Фрукт підвищує загальний імунітет, допомагає протистояти інфекціям у період демисезонья. Для цього щодня споживають мінімум 2 свіжих плоду.