Мандарин "Сатсума" (Satsuma)
Сатсума — ще один представник численного сімейства Цитрусових. Фрукт є різновидом мандарина, має яскраво-жовтогаряче забарвлення, соковите, м'яке серцевину та дуже тонку шкірку.
Батьківщиною цього екзота названий Китай, але в Європу сатсума була завізена з Японії. В Японії рослина була завалена також із Китаю багато років тому, потім, після окультурювання, сатсуму знову «вернула» на батьківщину. У Японії, де рослина більш відома, як мікан, культивування її приділяється пильну увагу. Деякі сорти цього цитрусового також штучно вирощуються в Римі та на кавказькому чорноморському узбережжі.
На смак мандарин дуже солодкий, до того ж, фрукт соковитий, м'ясистий і майже не містить кісточок. М'якоть плода досить чутлива та вимагає делікатного й обережного з нею поводження під час оброблення. Але головною вадою сатсуми є її дуже тонка, легко відокремлюється від м'якоті та швидко пошкоджувана шкірка, яка створює масу труднощів під час транспортування плодів. Перед перевезенням мандарини необхідно ретельно упаковувати в небитку тару, попередньо обернувши кожен із них у м'який матеріал у кілька шарів — так плоди будуть захищені від ударів.
Мандарини роду сатсуму досить холодностійкі, витривалі, завдяки чому і є однією з найбільш оброблених культур у Країні Сходячого Сонця. Є понад 200 різновидів сатсуми, найпопулярнішим сортом вважається «Оварі». Дозрівання плодів цього сорту в Північнійалістичнійшими місяцями, тому сатсуму — це перший мандарин, що з'являється на наших столах холодної, сніжної зими.
Основні | |
---|---|
Виробник | Клен |
Країна виробник | Україна |
Група рослини | Кімнатні плодові рослини |
Рід рослини | Мандарин |
Легкість вирощування | Для мають невеликий досвід |
Вологість повітря | Помірна |
- Ціна: 345 ₴