Продавець Exotic Jungle розвиває свій бізнес на Prom.ua 11 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
535 відгуків
Мінімальна сума замовлення для відправки Новою Поштою 300 грВсе товары

Зараз у компанії неробочий час. Замовлення та повідомлення будуть оброблені з 09:00 найближчого робочого дня (завтра, 16.05).

+380 (98) 181-20-08
+380 (50) 181-20-08
+380 (63) 410-60-65
Дніпро, Україна
Кошик
Питомник Экзотических и Цитрусовых комнатных растений

Кумкват Маргарита (Fortunella Margarita) Кімнатний

ГалереяСписок

Кумкват Маргарита (Fortunella Margarita)

Інформація про сорт
Цей чудовий фрукт належав до роду Цитрус до 1915 року, а потім його відокремили в підрід - Фортунелла (Fortunella). В Японії його називають Кінканом (золотий апельсин), а на історичній батьківщині в Китаї - Кумкватом (золоте яблуко). Є відомості про те, що він не тільки дуже смачний, але і корисний: по мимо великої кількості вітамінів, що є і в інших плодах цитрусових, кинкан володіє так само антиалкогольным ефектом, що дозволяє легше подолати похмілля.
Фортунелла Маргарита (Кумкват Нагами) - це дерево невеликого росту, які на відміну від безлічі інших цитрусових володіє морозостійкістю і має тенденцію знаходитися в підлозі-сплячці з пізньої осені до ранньої весни. Цвітіння припадає на літо, а плоди дозрівають до кінця зими і ще довгий час можуть перебувати на дереві. У кожному з них перебуває по кілька насінин. У ранньому віці кинканы, що проросли з насіння, дуже погано ростуть, більшість не доростає до року. Але є факти вказують на те, що екземпляри, які змогли подолати однорічний бар'єр починали рано вступати в плодоношення на 4-5 рік. Їдять кинканы цілком з шкіркою.

Догляд за кумкватом (кінканом) не можна назвати занадто важким і нездійсненним. Кумкват воліє спекотне літо (25—30 °С) і прохолодну зиму (15—18 °С). Вічнозеленого деревця дуже подобається літнє утримання на свіжому повітрі, наприклад, в саду. Кинкан необхідно захищати від занадто інтенсивного перегріву в денний час і від переохолодження в нічні години. Для запобігання перегріву коренів кумквата і щоб уникнути стрімкого пересушування грунту в горщику його садять в ящик з вологим мохом, торфом, піском або тирсою, або прикопують горщик в грунт саду на літо, або білять зовні, або прикривають контейнер від попадання прямих сонячних променів відгороджує матеріалом. Землю в горщику зверху мульчують гноєм, торфом, травою, ін. У період бутонізації, цвітіння і зав'язування плодів кинкана оптимальна температура повітря і ґрунту становить 15—18 °C
Спочатку при догляді за кумкватом необхідно забезпечити йому вологе повітря. При підвищеній сухості повітря (зокрема в зимовий період) кумкват часто залишається без листя, він дуже схильний до різного роду паразитів (щитівка, павутинний кліщ). Відносну вологість повітря можна підняти систематичним кропленням крони кинкана вистояною водою кімнатної температури, а також установкою взимку на опалювальних батареях або неподалік від деревця мисок з водою.
Дуже важливо підтримувати достатній і систематичний полив кумквата. У весняний період деревце кинкана, як правило, поливають через день, влітку — кожен день, підтримуючи оптимальну вологість грунту. Взимку кумкват необхідно поливати рідко і помірно (1—2 рази в тиждень). Для поливу кинкана краще всього застосовувати відстояну воду з температурою не нижче кімнатної; від холодної води у кумквата жовтіє та опадає листя.
Сроки внесения и количество удобрений, их пропорции зависят от размера контейнера, от питательности почвы, от возраста и состояния растения, от времени года и многих других факторов. Чем меньше размер горшка и больше по размерам растение, тем чаще его удобряют. С марта по сентябрь плодоносящие деревца кумквата, как правило, подкармливают несколько раз в месяц, а в остальной период — не чаще 1 раза в месяц. Деревце кинкана удобрюють водним розчином мінеральних добрив з розрахунку: 2—3 г аміачної селітри, 1—2 г калійної солі або хлористого калію і 4—6 г простого суперфосфату, розчинених в 1 літрі води.
Кумкват услаждает цветоводов не только своим внешним видом стройного и пушистого деревца, но и примечательными на вкус, очень душистыми плодами, содержащими в себе большое количество эфирных масел, витаминов и полезных веществ. Десертные и чрезвычайно пикантные свежие плоды кинкана поедают целиком, не чистя кожуру, потому что они имеют очень тонкую кожицу, немного острую, плотно прилегающую к сладковатой либо кислой мякоти.
Кислые плоды кумквата прекрасно подойдут в качестве закуски к крепким напиткам. Используют плоды кинкана и в кулинарии: их применяют для украшения стола, добавляют в фруктовые салаты, делают из них соусы, запекают с мясом и с рыбой, варят из них джем, засахаривают и изготавливают цельноплодные цукаты. С незапамятных времен бактерицидные плоды кинкана употребляют в народной медицине Востока для лечения грибковых инфекций, болезней дыхательных путей, и даже для освобождения от похмельного синдрома.

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner