Продавець Exotic Jungle розвиває свій бізнес на Prom.ua 11 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
531 відгук
Мінімальна сума замовлення для відправки Новою Поштою 300 грВсе товары
+380 (98) 181-20-08
+380 (50) 181-20-08
+380 (63) 410-60-65
Дніпро, Україна
Кошик
Питомник Экзотических и Цитрусовых комнатных растений

Клементін Кімнатний плодовий

ГалереяСписок

Відмінності клементина від мандарина

Мандарин і клементін схожі за зовнішнім виглядом і смаковими якостями. Причина подібності в тому, що другий є гібридом першого. Різниця між мандарином і клементином видно при детальному вивченні походження, зовнішнього вигляду, смакових якостей, складу.

Відмінності мандарина від клементина

Походження цитрусових

У рослин різна країна походження. Батьківщина мандарина розташована на території Індії. Його вирощували там кілька тисячоліть. Потім рослина потрапила в Китай. Його міг собі дозволити тільки імператор. Через 2 століття цитрус залишався під забороною для громадськості. Його могли вживати в їжу лише чиновники вищого рангу.

В середніх століттях помаранча став загальнодоступним. Європа спробувала його в XVI столітті. Рослина прижилася у греків, італійців, іспанців, турків, грузинів. Далі з Китаю воно поширилося на острови Японії. З Туреччини в Марокко.

Клементін є новим цитрусовим. Він має й інші назви — апельсин навель, італійський мандарин. Його батьківщиною вважають Алжир. Вивів цитрус священик і селекціонер Климент Родьє, на ім'я якого назвали рослину. Країни Середземномор'я: Алжир, Марокко, Італія, Іспанія — займаються вирощуванням цього цитруса.

Опис плодів

Клементини і мандарини часто плутають за зовнішнім виглядом. Визначити приналежність до одного з двох видів можна, просто взявши цитрус в долоню. Більш м'який — мандарин.

Відрізняють цитрусові за такими ознаками:

  • за формою;
  • структурі кірки;
  • кольором.

Мандарини

Фрукти відрізняються великою кількістю кісточок. Діаметр цитруса досягає 5-5,5 см. Для нього характерна сплюснутость. Ширина цитруса більше, ніж висота.

Шкірка тонка, жовта. Простір між шкіркою і м'якоттю заповнено невагомим губчастим речовиною. З-за такого прошарку шкірка легко віддільне. На ній розташовані великі прозорі кулясті залози. Вони заповнені ефірним маслом.

М'якоть жовто-оранжевого кольору, захована в сокові мішечки. Кількість часточок — від 10 до 12. Кожна має 1-2 насінням.

Різниця між цитрусовими помітна за запахом плодів. На відміну від клементина, його батько має характерний аромат, що виділяє його серед інших представників роду.

Справжній мандарин дізнаються за смаком. Він кисло-солодкий.

Клементини

Перше, на що звертають увагу при покупці клементина, наявність декількох щільних листочків на черешку фрукта. Вони необхідні не тільки для залучення покупців до естетичного вигляду продукту. Листки псуються першими — вони є показником свіжості товару, збільшують термін його зберігання

Форма плоду округла, схожа на маленький апельсин. Її не відрізняє приплюснутості зверху, як у його східного батька.

Кірка насичена, червоно-оранжевого кольору, щільно прилягає до внутрішньої частини. Апельсин навель визначають за відсутності губчастої прошарку. З-за цього його складніше чистити, ніж клементін. Особливістю цього помаранчі є приємний солодкий присмак без кислинки.

Корисні властивості цитрусових

Корисні цитрусові

Обидва цитруса мають багатий склад необхідних для організму речовин:

  • цукор;
  • органічні кислоти;
  • вітаміни З, Е, Р;
  • пектинові речовини;
  • мінеральні солі;
  • макро - і мікроелементи;
  • фітонциди;
  • ефірні масла.

Аскорбінова кислота, що міститься в клементинах або мандаринах, не руйнується протягом усього періоду зберігання. Свіжий вигляд зберігається до 30 днів у домашніх умовах при розміщенні в холодильнику не в целофановому пакеті.

Калорійність не перевищує 47 ккал/100 г у клементина, 35 ккал/100 р. у мандарина. Фрукти використовують при дієтичному харчуванні. Цитрусові рекомендують вживати при різних захворюваннях.

Клементін

Фрукт полегшує симптоми захворювань шлунково-кишкового тракту: гастродуоденіту, холециститу. Знімає гострі болі при виразках, застійних, гнильних процесах у кишечнику.

Він корисний при застуді, т. к. зміцнює імунітет. Свіжовичавлений сік з клементина пробуджує бажання поїсти, тому його використовують при розладах апетиту.

Мандарин

Цитрус багатий унікальним речовиною нобилетином. Воно не дозволяє затримуватися в печінці холестерину, що знижує ризик розвитку атеросклерозу, інфаркту, інсульту.

Відбувається процес стимуляції генів, які відповідають за покращення обміну речовин в організмі.

Особливість цитруса полягає в нормалізації рівня інсуліну. Це допомагає запобігти цукровий діабет. Хворим 2 типом дозволено їсти померанцы у великій кількості.

Сік з м'якоті свіжого фрукта використовують як протигрибковий засіб. Його приймають всередину або наносять на уражену шкіру.

Фолиевая кислота помогает при гинекологических отклонениях: нарушениях менструального цикла, поликистозе яичников, молочнице. Магний повышает уровень стрессоустойчивости.

Фрукт підвищує загальний імунітет, допомагає протистояти інфекціям у період демисезонья. Для цього щодня споживають мінімум 2 свіжих плоду.

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner